نوشته شده توسط: علی مهرابی
کنوکتور:
کنوکتو واحدگرما دهی است که عمدتأازراه جابجائی گرما می دهد. به بیان دیگر بیشتر گرما با جابجائی هوا در اطراف وروی یک سطح فلزی گرم تولید می شود. جابجائی هوا روی این سطح می توان ثقلی یا واداشته باشد. در نتیجه کنوکتورها به دو گروه ساده ودمنده دار تقسیم می شوند.
کنوکتورهای ساده وایستاده ازهر دونوع ساده ودمنده دار معمولأ درتاسیسات قدیمی گرمایش دیده می شوند. طراحی این نوع واحدها احتمالأ تحت تاثیر رادیاتورهای چدنی بوده است. بازدهی کنوکتورهای قرنیزی لوله ای پره دار به مراتب بالاتر از بقیه انواع کنوکتورهاست.
Btuh
گرما دهی کنوکتور= EDRBtu
240عددBtu240 برای مقدار گرمای رادیاتورهای چدنی معمولی بر حسب بی تی یو بر فوت مربع سطح حرارتی در هر ساعت در شرایط معمولی است.
اتصالات مورد استفاده در کنوکتورهای دمنده دار مشابه اتصالاتی است که در یونیت هیترها به کار میرود.
لوله کشی کنوکتور:
چگونگی لوله کشی یک کنوکتور ساده در شکل زیر نشان داده شده است.اتصالات رفت
به بالا،پائین یا انتهای کلکتور کنوکتور نصب می شود. اتصالات برگشت به پائین یا
انتهای کلکتور در قسمت مقابل ورودی واحد وصل می شوند.
اتصالات لوله کشی کنوکتورهای ساده که با بخار کار می کنند بسیار شبیه به اتصالات رادیاتورهاست،با این تفاوت که اندازه لوله ها راباید برای عبور کندانس بیشتری تعیین کرد.روش معمولی برای تعیین ظرفیت کنوکتورها تبدیل آنها به سطح معادل تابش مستقیم (بر حسب فوت مربع ) (EDR) است:
نوشته شده توسط: علی مهرابی
پروژه درس تبرید وسردخانه
متن سوال پروژه:
قرار است سردخانه ای درشهرکهای بندرانزلی برای تامین 40000نفر ساخته شود.در این سردخانه گوشت گاو،گوسفند،مرغ،ازاول تیر ماه تاآخر شهریور ماه برای مصرف دو روزه اهالی کشتار شده ووارد سردخانه می شودوپس24 ساعت نگهداری برای مصرف روز بعد به بازار عرضه می گردد وگوشت های ذخیره شده تا اول دی ماه نگهداری واز اول دی ماه تا آخر اسفند به ترتیب وبطور مساوی هر روز به بازار عرضه می شود (فرض برآن است که در این سه ماه کشتار وجود ندارد) در بهاروپاییز،مصرف هر روز کشتار وپس از24 ساعت نگهداری به بازار عرضه می شود. سیب وهلو برای مصرف یک ماه جمعیت در اواخر مردادماه وارد سردخانه شده وتا اوایل مهر ماه نگهداری می شود واز اول دی مهر ماه تا آخر همان ماه بطور مساوی وروزانه به بازار جهت فروش فرستاده می شود. پرتغال وسیب در آخرآذر ماه برای مصرف یک ماه اهالی وارد سردخانه شده وتا اول فروردین نگهداری واز اول فروردین تا آخر همان ماه بطور مساوی وروزانه به بازار فرستاده می شود. خیار وسبزیجات همواره برای مصرف 15 روز نگهداری وهمیشه هنگام لزوم به بازار عرضه می شود. خواسته های پروزه عبارتند از: 1- محاسبه بار برودتی حداکثر برای سردخانه مذکور 2- انتخاب دیواره ها و مصالح مناسب 3- طرح نقشه وپلان سردخانه همراه با مقیاس 4- نقشه موتور خانه 5- ترسیم مدار لوله کش کامل 6- بافرض اینکه سیستم با دوکمپرسور وچند اواپراتور باشد ترسیم سیکل تبرید مربوط ومحاسب قدرت کمپرسورها 7- محاسبه وتعیین مشخصات کندانسورآبی واز نوع پوسته ولوله 8- محاسبه وتعیین مشخصات هریک ارزاواپراتورها 9- محاسبات لوله کشی وئتعیین قطر لوله ها از موتورخانه تا اواپراتورها بطور کامل *توضیح فرضیات منطقی لازم را در هر قسمت در صورت لزوم درنظر گرفته وبیان کنید.